Proměna ženských hrdinek ve vybraných dílech anglicky píšících autorek 19. a 20. století - Miklošová, Hana (Jihočeská univerzita, 2014)
Diplomová práce se zabývá proměnností ženských hrdinek v několika vybraných anglických románech z 19. a 20. století. Práce představí život a dílo anglických spisovatelek Jane Austenové, Emily Brontëové, Daphne du Maurierové a důkladněji se zaměří na jejich tvorbu. Cílem studie je analýza hlavních představitelek ve vybraných románech a představení proměnnosti hrdinek ve vývoji románové tvorby. Práce také poukazuje na společenský dobový kontext a vymezení hrdinek vůči němu.
The Change of the Female Main Character in Particular Novels by Woman Authors Writing in English.
Keywords: proměna; ženské hrdinky; anglické romány; diversity; female heros; english novels