Dopady na psychiku dítěte po umístění do dětského domova - Stará, Daniela (Jihočeská univerzita, 2023)
Tato diplomová práce se zabývá dopady na psychiku dítěte po umístění do dětského domova. Teoretická část obsahuje základní pojmy týkající se této problematiky. Dále se zabývá popisem psychologického vývoje dítěte, popisem vývoje emocí a také možnostmi ústavní péče. Praktická část popisuje zvolenou metodologii výzkumu. Dále jsou zde rozebrána čtyři témata zvolená na základě rozhovorů. Tato témata jsou rozdělená do jednotlivých kapitol, ty se pak věnují tématům lásky, péče, bezpečí, vztahů, důvěry viny a dětského domova. Každé téma je vypracované na podkladech z proběhnutých rozhovorů, kdy i já jako autorka jsem jednou z respondentů.
Impact on the child's psyche after placement in a children's home
Keywords: Dětský domov; psychika dítěte; emoce; psychologický vývoj dítěte; ústavní péče; Children´s home; child´s psyche; emotions; psychological development of a child; institutional care