Systém motivace ve vybraném podniku - Fučíková, Lenka (Jihočeská univerzita, 2009)
Bakalářské práce je zaměřena na analýzu systému motivace a odměňování pracovníků ve společnosti O.T.E.C. CR s.r.o. Cílem práce bylo navržení případných změn systému. Jako metodu dotazování pracovníků jsem zvolila běžnou formu dotazníkového šetření. Na základě výsledků dotazníkového šetření byl navržen nový, efektivnější systém motivace a odměňování pracovníků. Návrhy pro zlepšení motivace pracovníků ve společnosti: Provázat výsledky hospodaření společnosti se systémem odměňování pracovníků. Přehodnotit systém nefinančních benefitů a umožnit zaměstnancům společnosti samostatnou volbu z nabízených zaměstnaneckých výhod a benefitů. Investovat více do profesního rozvoje zaměstnanců - v podobě jazykových kursů. Zlepšit informovanost zaměstnanců ze strany řídících pracovníků a oboustrannou komunikaci. Nepodceňovat důležitost pravidelného vhodnou formou vedeného hodnocení pracovníků.
System of motivation in selected company
Keywords: motivace; stimulace; odměňování; komunikace; motivation; stimulation; remuneration; communication