Rozdíl ve vztahu mentora v ošetřovatelství ke studentům bakalářského a magisterského studijního programu - Altmanová, Marie (Jihočeská univerzita, 2010)
Diplomová práce na téma ‚qRozdíl ve vztahu mentora v ošetřovatelství ke studentům bakalářského a magisterského studijního programu'' je rozdělena na část teoretickou a praktickou. V praktické části bylo pomocí kvalitativního výzkumného šetření zjištěno, že mentoři nevidí rozdíly ve vzájemném vztahu se studenty bakalářského a magisterského studijního programu. Byla vyvrácená hypotéza, že studenti magisterského studijního programu mají s mentory lepší vztahy než studenti bakalářského studijního programu. Z rozhovorů s mentory dále vyplynulo, že rozhodujícím faktorem ovlivňujícím vztah mentora v ošetřovatelství ke studentům magisterského a bakalářského studijního programu je nedostatek času na studenty. Dále byla pomocí dotazníkového šetření potvrzena hypotéza, že nejčastějším faktorem ovlivňujícím vztah studentů k mentorovi je mentorovo věnování se studentům.
The Difference in the Relation of the Nursing Mentor to the Students of Bachelor and Master Education Program.
Keywords: Mentor; Ošetřovatelství; Praktická výuka; Student; Všeobecná sestra; Mentor; Nursing; Qualification training; Student; Nurse