Využití finančních prostředků z fondů EU pro rozvoj města Písek - Lišková, Vendula (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem této práce bylo podat přehled o regionální politice EU a o působení této politiky ve vztahu ke zvolené obci. Hlavním cílem bylo zhodnotit využití finanční prostředků z fondů EU získaných městem Písek v programovém období 2007-2013. Dosažení tohoto cíle předcházelo vytvoření teoretického základu, který vysvětluje základní pojmy související s politikou soudržnosti EU a popisuje význam této politiky ve vztahu k rozvoji regionů EU. Na hlavní cíl navázalo několik dílčích cílů, kterých bylo dosaženo prostřednictvím zvolených metod a postupů použitých v jednotlivých kapitolách práce. Dílčími cíli bylo popsat a analyzovat realizované projekty městem Písek, analyzovat čerpání finančních prostředků z fondů EU a posoudit, zda realizované projekty byly v souladu s cíli strategického plánu rozvoje města. Poslední dílčí cíl v podobě formulace návrhů a vlastních doporučení pro další směřování města Písku byly prezentovány v závěru práce.
The use of the financial resources from the EU funds for development of the town of Písek
Keywords: regionální politiky EU; strukturální fondy; politika soudžnosti EU; finanční prostředky; strategický plán; úspěch; Regional policy EU; structural funds; cohesion policy EU; finances resources; strategic plan; success