INTERREG IV - Ziel 3, Idee und Praxis grenzüberschreitender Projekte - Švarcová, Klára (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato práce se zaměřuje na přeshraniční spolupráci v rámci Evropské unie. Na základě literární rešerše budou popsány obecné aspekty, vývoj a formy přeshraniční spolupráce. Oblastní vymezení přeshraniční spolupráce se pro potřeby této práce vymezuje na česko-německou a česko-rakouskou hranici. Jako doklad skutečné praxe přeshraniční spolupráce budou použity 4 projekty, které jsou financovány v rámci politiky soudržnosti Evropské unie z Cíle 3 pro programovací období 2007-2013.
INTERREG IV - Object 3, Idea and reality of the cross-border projects
Keywords: Přeshraniční spolupráce; projekty a programy; Evropská unie; politika soudržnosti; INTERREG.; Cross-border cooperation; projects and programs; the European Union; the cohesive policy; INTERREG.