Aspekty rodičovské podpory v rané adolescenci v souvislosti s poruchami chování - Kováčová, Markéta (Jihočeská univerzita, 2010)
Diplomová práce pojednává o aspektech rodičovské podpory v rané adolescenci v souvislosti s poruchami chování. Teoretická část práce se zabývá charakteristikou adolescence, citové vazby a poruch chování. Praktická část obsahuje analýzu rozhovorů s adolescenty s poruchou chování a bez poruchy chování a porovnání výsledků obou skupin. Výsledkem analýzy je zjištění, jaké existují rozdíly mezi podporou rodičů adolescentů s poruchou chování a bez poruchy.
Aspects of parental support in early adolescence in connection with behaviour disorder
Keywords: rodičovská podpora; analýza rozhovorů; poruchy chování; parental support; the analysis of interviews; behaviour disorders