Jak probíhá rozhodování o výběru organizovaných volnočasových aktivit dětí mladšího školního věku? - Petrová, Marie (Jihočeská univerzita, 2019)
Hlavním cílem této diplomové práce je objasnit skutečnost, kdo nebo co rozhoduje u dětí mladšího školního věku o jejich organizovaných volnočasových aktivitách. V teoretické části se zabývám faktory a vlivy, které na dítě mohou působit a ovlivňovat jej. Dále se zabývá styly výchovy a rodinou jako takovou, která má jako jeden z činitelů na dítě významný vliv ve všech směrech. Teoretická část poskytuje náhled, který umožní propojit a pochopit jednotlivé aspekty, které mohou mít na rozhodování vliv. Výzkumná část v podobě kvalitativního výzkumu (zakotvená teorie, dvě ohniskové skupiny) představuje scénáře rozhodování.
Decision-making about organized leisure activities for children of primary school age
Keywords: mladší školní věk; rodina; škola; organizované volnočasové aktivity; rozhodování; primary school age; family; school; organized leisure activities; decision making