Front-End webové aplikace vědeckého časopisu Studia Kinanthropologica - Musil, Marek (Jihočeská univerzita, 2017)
Moje práce pojednává o vytvoření klientského rozhraní webové aplikace vědeckého časopisu Studia Kinanthropologica. Na druhé části webu (back-endu) pracoval můj kolega, se kterým jsem byl stále v kontaktu, abychom tyto dvě části průběžně spojovali do konečného redakčního systému pro nahrávání a správu časopisu. Beru v potaz i požadavky katedry tělesné výchovy, která tento časopis vydává. Samozřejmostí je využití nejmodernějších technologií pro tvorbu webu, jako je HTML5, CSS3, Javascript a jiné. Nechybí ani kompletní přizpůsobení pro všechny velikosti displejů a monitorů. Zaměřuji se také na optimalizaci, použitelnost a maximalizaci vizuálního výkonu aplikace za účelem efektivního zobrazení služeb a obsahu. Web obsahuje dvě jazykové verze (českou, anglickou), formuláře a také administrátorskou sekci. Tento redakční systém by měl usnadnit a zpřehlednit práci autorům článků a recenzentům časopisu.
Front-end of the web application for the scientific journal Studia Kinanthropologica
Keywords: web; front-end; html5; css3; javascript; AJAX; responzivita; redakční systém; web; front-end; html5; css3; javascript; AJAX; responsivity; content management system