Vyvoj hybridnich mobilnich aplikaci pro operacni systemy Android a iOS - Vávrů, Jiří (Jihočeská univerzita, 2016)
Cilem teto prace je zmapovat duvody a vyhody vyvoje hybridnich mobilnich aplikaci za pomoci modernich frameworku a technologii jako napriklad Cordova ci AngularJS, ktere umoznuji vyvoje aplikaci bezicich na dnesnich majoritnich mobilnich platformach jako Android, iOS, nebo Windows Phone. Diky vseobecne dobre podpore standardu HTML5 je dnes mozne vytvaret univerzalni aplikace pro mobilni zarizeni s vlastnostmi a funkcionalitou aplikaci nativnich. Prace se tedy zameruje na zmapovani moznosti v oblasti vyvoje hybridnich mobilnich aplikaci s vyctem vyhod a nevyhod hybridniho mobilniho vyvoje jako podkladu pro kvalitni analyzu aplikace pred zacatkem samostatneho vyvojoveho cyklu. Prace je doplnena o praktickou ukazku vyvoje hybridni mobilni aplikace, ktera ma detailne popsat proces vyvoje od navrhu aplikace az po jeji realizaci.
The development of hybrid mobile applications for Android and iOS
Keywords: mobilní; aplikace; android; hybridní; vývoj; javascript; angularJS; android; ios; cordova; ionic; html5; mobile; appliacation; android; hybrid; development; javascript; angularJS; android; ios; cordova; ionic; html5