Brownfields v regionu Děčínsko - současný stav a možnosti - Hasalová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce ?Brownfields v regionu Děčínsko ? současný stav a možnosti? se zabývá problematikou lokalit typu brownfields. Úvodní část obsahuje definice pojmů, obecné charakteristiky a typologii lokalit typu brownfields. Stěžejní část zahrnuje hodnocení brownfields v mikro regionu Děčína, obce s rozšířenou působností. Bylo provedeno podrobné terénní šetření v jednotlivých obcích ORP Děčín, po němž následovaly řízené rozhovory se zástupci obcí. Cílem bylo zmapovat výskyt brownfields na území všech obcí ORP Děčín. Zjištěné výsledky byly porovnány s Databází lokalit typu brownfields Ústeckého kraje. V závěru jsou uvedeny příklady úspěšných revitalizací lokalit typu brownfields.
Brownfields in the Děčín region - current situation and options
Keywords: Brownfields; definice; typologie; Děčínsko; revitalizace; Brownfields; definitions; typology; Děčín region; revitalization