Hodnocení znalostí žáků základních škol z chovatelství v regionu Vysočina - Hrdličková, Sylva (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato bakalářská práce se zabývá hodnocením znalostí žáků základních škol z oboru chovatelství. S tímto tématem se žáci setkávají již od prvního stupně základní školy, a to v rámci vzdělávací oblasti Člověk a jeho svět. Dále pak na druhém stupni ve vzdělávacích oblastech Člověk a svět práce, Člověk a příroda či v průřezovém tématu Environmentální výchova. Znalosti z chovatelství byly zjišťovány u žáků sedmých tříd základních škol v regionu Vysočina. Didaktické testy byly zpracovány a vyhodnoceny dle úspěšnosti jednotlivých otázek včetně celkového vyhodnocení testu a porovnány mezi jednotlivými školami.
Evaluation of the knowledge of the pupils of primary schools in the Vysočina
Keywords: didaktické testy; chovatelství; základní školy; educational tests; breeding; elementary school