Analýza technického vybavení složek IZS - Taras, Ivan (Jihočeská univerzita, 2022)
Tématem diplomové práce je Analýza technického vybavení složek IZS. V teoretické části práce se mohou čtenáři dozvědět co je to integrovaný záchranný systém, jeho strukturu a jeho hlavní a ostatní složky. U jednotlivých složek se čtenáři mohou seznámit s jejich historii, členěním, fungováním a v neposlední řadě s legislativním zakotvením. V praktické části byl zvolen jeden cíl. Analyzovat stav technického vybavení u hlavních složek IZS v Jihočeském kraji. Pro zpracování výzkumného souboru byla použita kvantitativní metoda sběru dat ve formě dotazníkového šetření, kde byl vytvořen dotazník pro každou hlavní složku IZS zvlášť. Některé otázky v dotazníkovém šetření byly pak obohaceny o doplňující informace z výpovědí zástupců ze složek IZS. Výzkumný vzorek tvořilo 90 respondentů, respektive 90 vyplněných dotazníků. Za každou složku IZS bylo tedy shromážděno 30 vyplněných dotazníků. Výstupem diplomové práce je přehled, který ukazuje, jak pandemie SARS-CoV2 v období od 1.1.2021 do 1.1.2022 ovlivnila technickou, ale i personální vybavenost u Hasičského záchranného sboru ČR, Policie ČR a Zdravotnické záchranné služby v Jihočeském kraji. Práce by mohla sloužit jako reálný pohled na zvládnutí období pandemie SARS-CoV2 v uvedeném období "očima" příslušníků IZS v Jihočeském kraji.
Analysis of technical equipment of IRS units
Keywords: integrovaný záchranný systém; Hasičský záchranný sbor ČR; Policie ČR; Zdravotnická záchranná služba; pandemie; SARS-CoV2; Integrated Rescue System; Fire rescue service of the Czech Republic; Police of the Czech Republic; Emergency Medical Services; pandemic; SARS-CoV2