Měření tepelně technických vlastností stavebních materiálů a konstrukcí - Urbánková, Vlasta (Jihočeská univerzita, 2009)
Diplomová práce je zaměřena na šíření tepla stavebními materiály a konstrukcemi. Obsahuje přehled reprezentativních vzorků konstrukčních a izolačních materiálů používaných ve stavebnictví. Dále seznamuje se zkušebním ústavem, který v České republice odborné zkoušky z oboru stavební tepelné techniky provádí. Popisuje fyzikální principy a metody, které jsou aplikované pro měření vybraných tepelně technických vlastností stavebních materiálů a konstrukcí a prezentuje ukázku protokolů o jejich měřeních. Příloha obsahuje údaje o konkrétních hodnotách součinitele tepelné vodivosti vybraných druhů konstrukčních a izolačních materiálů používaných ve stavebnictví.
Measurement of thermal parameters of materials and constructions in civil engineering