Etnické minority v komunikaci - Vietnamci - Bieberle, Jaroslava (Jihočeská univerzita, 2008)
Práce sleduje vietnamské kulturní odlišnosti v komunikaci s českou majoritou. Je zde nastíněné složení vietnamské populace v ČR, nejedná se o homogenní skupinu, jedná se o třetí největší skupinu cizinců. S tímto souvisí i komunikace. Práce zachycuje rizika ve vzájemné komunikaci, která vede k začarovanému kruhu komunikace. Práce mapuje oblast setkávání sociálních pracovníků s vietnamskou minoritou. Praktickým výstupem práce je manuál pro sociální pracovníky a popis specifik a jedinečnosti vietnamské kultury s důrazem na komunikaci.
Ethnic Minorities in Communication - Vietnamese
Keywords: Vietnam; Vietnamci; komunikace; minorita.; Vietnam; Vietnamese; communication; minority.