Uliční názvosloví v městě Kaplice - Janeček, Vít (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce se zabývá jmény ulic, náměstí, význačných staveb a dalších prostranství ve městě Kaplici v okrese Český Krumlov. Na základě archivních pramenů, historické a memoárové literatury sleduje historii města, urbanonyma zděděná ze starších dob a jejich proměny během 20. století až do současnosti. Analyzuje názvy z hlediska jejich motivace a významu, provádí také strukturní třídění názvů podle jejich původu a slovotvorné stavby. Cílem této bakalářské práce je shromáždit starší i novější urbanonyma a přispět k poznání vývoje města i jeho urbanonymie.
The Street Name terminology in the town of Kaplice
Keywords: urbanonyma; urbanonymie; toponyma; oikonyma; anoikonyma; urbanonyma; urbanonymia; toponyma; oikonyma; anoikonyma