Zpracování studie revitalizace malého vodního toku - Kulich, Petr (Jihočeská univerzita, 2017)
Cílem této diplomové práce je zpracovat návrh revitalizačního opatření toku Biřkovského potoka včetně návrhu poldru "Karlovky a Nivy". Navržené opatření by mělo ochránit obec Biřkov před bleskovou povodní a dále podpořit zvýšení, jak vodohospodářské, tak ekologické stability daného povodí. Řešení vychází z vyhodnocení podkladů hydrologických, pedologických, hydrogeologických a vegetačních i z výsledků podrobného terénního průzkumu zájmového území uváděné dále v diplomové práci.
Preparation of a study of the revitalization of a small watercourse
Keywords: vodní toky; revitalizace vodních toků; poldry; odvodnění půdy; úpravy vodních toků; Biřkovský potok; rivers; revitalization of watercourses; polders; drainage; soil treatment waterways; Biřkovský stream