Simulace náhodných množin pomocí počítače - Pantlíková, Radka (Jihočeská univerzita, 2009)
Diplomové práce obsahuje zdrojové kódy v programu Mathematica potřebné pro simulaci některých náhodných množin a jejich charakteristik. Práce je zaměřena na vybrané bodové procesy homogenní, nehomogenní, shlukové (cluster) a některé jejich varianty.
Simulation of Random Sets using a computer