Potenciál energetického využití odpadu pocházejícího ze sklizně a zpracování minoritních druhů plodin - Šírek, Milan (Jihočeská univerzita, 2020)
Diplomová práce se zabývá posouzením energetického potenciálu odpadních materiálů vznikajících po sklizni a zpracování pohanky seté ve srovnání s dalšími minoritními druhy zemědělských plodin (len setý, hrách setý a sója luštinatá). V práci je zahrnuta elementární analýza odpadních materiálů na jejichž základě byla zjištěna hodnota spalného tepla, výhřevnosti a konečný energetický zisk.
The potential for energy recovery of waste from harvesting and processing of marginal crops
Keywords: Pohanka setá; hrách setý; len setý; sója luštinatá; posklizňové zbytky; trupy; spalné teplo; výhřevnost; Buckwheat; Peas; Flax; Soybeans; post-harvest residues; the higher heating value; the lower heating value