Urbanonyma v městě Mnichovo Hradiště - Hakenová, Andrea (Jihočeská univerzita, 2012)
Diplomová práce se zabývá urbanonymy ve městě Mnichovo Hradiště. Naším úkolem je soupis názvů ulic v historickém jádru města, názvů přilehlých ulic i ulic novějších městských částí. Sledujeme vývoj pojmenování ulic od první třetiny 20. století do současnosti. Názvy ulic třídíme z hlediska sociolingvistického. Zvláštní pozornost věnujeme honorifikačnímu motivu a jeho proměnám během historického vývoje. Práce je doplněna abecedním rejstříkem názvů ulic. Cílem této práce je přispět k onomastice města Mnichovo Hradiště.
Urbanonyms in the city of Mnichovo Hradiště
Keywords: urbanonyma; onomastika; toponomastika; Mnichovo Hradiště; urbanonyms; onomastics; toponomastics; Mnichovo Hradiště