Informace o internetu a možnostech jeho využití ve volném čase zveřejněné v Lidových novinách v letech 2003 - 2011 - Schwarzová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2013)
Práce se zabývá tím, jaké se v Lidových novinách mezi roky 2003 až 2011 nachází texty, které nám předkládají informace o internetu využitelné ve volném čase. Jednotlivé vybrané texty jsou následně tříděny podle tří kritérií. Nejprve jsou řazeny dle tématu, o kterém píší, následně dle rubriky, ve které se v textu nachází a na závěr jsou zmíněny žurnalistické žánry, kterými jsou nejčastěji texty psány a jejich stručný popis. Všem dělením předchází objasnění problematiky volného času, která je pro tuto práci podstatná a dále pak vztah médií a volného času. Naznačeny zde jsou také funkce médií, ale i volného času. Graficky zde jsou také znázorněny nejčastější aktivity ve volném čase.
Information about the internet and options of its use in the leisure publicated in Lidové noviny in years 2003 - 2011.
Keywords: internet; volný čas; trávení volného času; funkce médií; Lidové noviny; žurnalistické žánry; média ve volném čase; The Internet; leisure; spending of leisure; function of media; Lidové noviny; Journalistic genres; medis in lemure