Dovoz zboží do EU ve vybraných režimech dle země původů - Rybníčková, Sabine (Jihočeská univerzita, 2020)
Tématem předkládané diplomové práce je dovoz zboží do EU ve vybraných režimech dle země původu. Zásadním cílem práce je identifikovat klíčové instituty a základní postupy nezbytné pro import zboží do EU a analýza příslušných celních režimů při dovozu do Evropské unie.Diplomová práce se dělí na část praktickou a část teoretickou. V rámci teoretická části byly nastíněny základní principy společné obchodní politiky Evropské unie,dále vybrané režimy dovozu a role původu zboží. V rámci praktické části práce jsou nejprve uvedena základní data o importu do EU, dále jsou popsány základní instituty a postupy nezbytné pro dovoz do EU. Následuje případová studie zaměřená na dovoz ze čtyř asijských států s rozdílnou úrovní ekonomik.
Import of Goods into the EU inselected customs Procedures according Country of Origin
Keywords: Dovoz zboží; celní režimy; clo; původ zboží; Import of Goods; customs Procedures; Customs Duty; Origin of Goods