Phylogenetic relationships and population structure of coccidia in rodent families Muridae and Arvicolidae - Mácová, Anna (Jihočeská univerzita, 2013)
Byla studována populační struktura a fylogenetické vztahy kokcidií parazitujících u hlodavců čeledi Muridae a Arvicolidae na 40 lokalitách ve 14 evropských státech. Pro fylogenetické analýzy a rekonstrukci evolučních vztahů mezi druhy kokcidií byly použity sekvence mitochondriálního genu pro cytochrom c oxidázu subunit I (COI) a jaderná 18S rRNA (SSU).
Phylogenetic relationships and population structure of coccidia in rodent families Muridae and Arvicolidae
Keywords: phylogeny; population structure; rodent; SSU; COI