Účetnictví obchodní společnosti zabývající se produkcí masa a obchodní činností - Boháčová, Hana (Jihočeská univerzita, 2009)
Cílem práce je zachycení celého procesu výroby masa a masných výrobků ve finančním a vnitropodnikovém účetnictví a dále zpracování projektu zpětné dohledatelnosti v tomto výrobním závodě a jeho návaznost na účetnictví firmy. Hlavním úkolem projektu bylo zajistit on-line přenos informací do účetnictví firmy a zárovň zabezpečení identifikace použitých surovin, polotovarů a hotových výrobků od prvovýroby až ke konečnému spotřebiteli tak, aby se zajistila co nejvyšší kvalita a bezpečnost výrobků a tím i spokojenost zákazníků.
Accounting in sales company dealing with production of meat and sales activities
Keywords: účetnictví; zpětná dohledatelnost; výrobní šarže; identifikace materiálu; accounting; fragment identification; materials identificatios