Reprezentace postavy v literatuře a ve filmu - Hroudová, Vanda (Jihočeská univerzita, 2018)
Tato bakalářská práce se zabývá reprezentací postavy v literatuře a ve filmu. Zaměřuje se na to, jak může být toho téma vysvětleno z hlediska naratologie nebo teorie fikce. Reflektuje zobrazení postavy v literatuře a ve filmu či faktuálních žánrech, Představené teorie jsou demonstrovány na konkrétních příkladech z oblasti literatury a filmu, které se zaměřují na tudorovskou dynastii.
Representation of a Charakter in Literature and Film
Keywords: naratologie; fikce; faktuální žánry; postava; film; literatura; narratology; fiction; factual genres; charakter; film; literature