Participace občanů na veřejném životě venkovské obce - městys Želetava - Maříková, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem práce je objasnit fungování veřejné správy ve vybraném městě z hlediska zapojení občanů, to je ukázat, do jaké míry a jakými aktivitami se občané podílejí na formování lokální veřejné politiky, rozvoji obce a veřejného života. Dílčími cíli bude charakteristika socioekonomických faktorů ovlivňujících rozvojový potenciál obce, identifikace aktérů lokálního politického procesu a veřejného života, analýza forem politické participace a dalších veřejných aktivit občanů.
Citizens' participation in public life of rural communities - township Želetava
Keywords: Venkovské obce; veřejného života občanů; volby; volební účast; politické a občanské účasti.; Rural municipalities; public life; citizens; elections; voter turnout; political and civic participation.