Nelineární fyzika a teorie chaosu - Náhlík, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2009)
Tato diplomová práce se zabývá tématem nelineární fyziky a teorie chaosu od jejího vzniku, přes hlavní osobnosti, až po její uplatnění v různých oborech. V této práci se také nachází část o fraktálech a fraktální geometrii. Součástí této práce jsou též zdrojové kódy různých příkladů.
Nonlinear Physics and Chaos Theory
Keywords: dynamická soustava; chaos; atraktor; logistická rovnice; dimenze; bifurkace; fraktál; L-systém; TEA; IFS; motýlí efekt; aplikace chaosu; dynamical system; chaos; atractor; logistic function; dimension; bifuracation; fractal; L-system; TEA; IFS; butterfly effect; application of chaos