Příprava předškolního dítěte na zahájení školní docházky - Dražanová, Judita (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce se skládá z teoretické části, která popisuje vývojové období předškolního dítěte mezi pátým a sedmým rokem a zabývá se problematikou školní zralosti, přípravou předškolního dítěte na vstup do školy a oblastmi, které jsou pro úspěch ve škole klíčové. Praktická část testuje dovednosti a obecné znalosti konkrétního výzkumného vzorku dětí z mateřské školy a navrhuje praktická cvičení a možnosti, jak tyto děti rozvíjet.
Preparation of preschool children for school attendance
Keywords: Předškolní dítě; školní zralost; školní připravenost; vstup do školy; odklad školní docházky; diagnostické testy; Preschool child; school readiness; school start; suspension of school attendance; diagnostic tests