Pohled na různé podoby současného stáří - Martínková, Jaroslava (Jihočeská univerzita, 2012)
Práce je teoretického charakteru, přibližuje a popisuje problematiku současného stáří z hlediska demografického, biologického, psychického a sociálního. Zabývá se vztahem společnosti k seniorům a popisem projevů stáří, potřebami starých lidí, jejich adaptací na různé změny ve vyšším věku a také zdravotním stavem starého člověka. Dále se práce zabývá koncem života, umíráním a etickými hodnotami.
The view of different forms of current age
Keywords: stáří; stárnutí; biologické; psychické a sociální aspekty; gerontologie; zdraví a nemoc; umírání; etika; age; ageing; biological; psychological and social aspects; gerontology; health and illness; dying; ethics; social work