Tvorba výškopisného podkladu s využitím programu DMT Atlas. - Šrámek, Jan (Jihočeská univerzita, 2011)
Tématem práce je seznámení s tvorbou digitálního modelu terénu v lokalitě rekultivovaného hnědouhelného povrchového lomu Chabařovice u Ústí nad Labem, konkrétně v sesuvném území Rabenov. Tato oblast je sledována geodetickými a geotechnickými metodami již od roku 2003 za účelem prohlášení oblasti za stálou, které by umožnilo její plánované využití. Práce je součástí etapových terestrických a družicových měření, prováděných v rámci projektu MŠM. Jako vstupní data byly použity body zaměřené totální stanicí Topcon TCN 2006. Cílem práce je vytvoření digitálního modelu terénu velkého měřítka prostřednictvím programu DMT Atlas.
Creation of vertical surveying with using the program Atlas DMT.
Keywords: sesuvné území; terestrické měření; tachymetrie; digitální model terénu; totální stanice; slide territory; terrestrial measurements; tacheometry; digital terrain model; total station