Pravidla a nekázeň v mateřské škole - Morávková, Zdeňka (Jihočeská univerzita, 2018)
Tato práce s názvem Pravidla a nekázeň v mateřské škole je rozdělena na část teoretickou a část praktickou. Teoretická část popisuje pojmy jako je socializace dítěte, vývoj morálního usuzování v předškolním věku, pojem kázně a nekázně. Závěr teoretické části pojednává o pravidlech a jejich vytváření v mateřské škole. V praktické části je popsáno, s jakými pravidly jsou děti seznamovány v mateřských školách, jaké projevy chování označují učitelky mateřských škol za nekázeň a jakými způsoby je řešena nekázeň vyskytující se v prostředí mateřské školy. V závěru práce jsou shrnuty informace získané z hloubkových rozhovorů s učitelkami mateřských škol.
The rules and indiscipline in a Kindergarten.
Keywords: nekázeň v mateřské škole; nevhodné chování; pravidla; předškolní věk; indiscipline in a kindergarten; inappropriate behaviour; rules; pre-school age