Hospodaření a rozvoj obcí - Šebestová, Šárka (Jihočeská univerzita, 2013)
Úkolem je analyzovat hospodaření měst Kaplice, Sezimovo Ústí a Soběslav v letech 2001, 2006 a 2011. Srovnání je provedeno na základě analýzy příjmů a výdajů obcí a na základě ukazatelů finanční analýzy. Údaje jsou porovnány a jsou navržena opatření, která by vedla ke zlepšení stávajícho stavu a k dalšímu rozvoji měst.
The management and development of municipalities
Keywords: rozpočet; finanční analýza; příjmy a výdaje; fianční řízení; regionální management; budget; financial analysis; income and expenses; fianacial management; local management