Hemlipoglykoprotein z hemolymfy klíštěte Dermacentor marginatus: purifikace a biochemická charakterizace - Štěrbová, Jarmila (Jihočeská univerzita, 2011)
Cílem této práce bylo purifikovat a charaktrizovat transportní protein, hemlipoglykoprotein, z klíštěte Dermacentor marginatus. Protein Byl charakterizován biochemickými metodami s důrazem na nativní molekulovou velikost tohoto proteinu, jeho glykosylace a specifitu vazby se sacharidy.
Hemelipoglycoprotein from the Dermacentor marginatus hemolymph: purification and biochemical characterization
Keywords: Dermacentor marginatus; transportní protein; glykosylace; cukr-vázající proteiny; Dermacentor marginatus; carrier protein; glycosylation; sugar-binding proteins