Kalkulace nákladů ve vybrané účetní jednotce - Skokanová, Denisa (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce se zaměřuje na kalkulace nákladů ve vybrané účetní jednotce. V první části jsou popsány klasifikace nákladů v kalkulacích a vysvětleny základní pojmy kalkulování. Poté se pozornost soustředí na problematiku kalkulačních systémů. Největší důraz je kladen na poslední kapitolu věnovanou kalkulačním metodám. Teoretické vysvětlení následuje analýza způsobu kalkulování ve vybraném podniku. Na základě výsledků analýzy jsou navržena doporučení, která mají zlepšit systém kalkulací a jsou vytvořeny nové kalkulace.
Cost Calculations in the Selected Accounting Unit
Keywords: kalkulace; kalkulační jednice; kalkulované množství; kalkulační metody; kalkulační systémy; Calculation; calculation unit; calculated quantity; costing methods; costing systems