Volnočasové aktivity žáků středních škol - Musilová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2011)
Bakalářská práce se zabývá volnočasovými aktivitami dětí středních škol. V teoretické části je podle odborné literatury vymezen a charakterizován pojem volný čas, jeho funkce a způsoby využití. Významné postavení ve volnocasových aktivitách, v souladu se začleněním do společnosti, zaujímá i organizovaný a spontánní volný čas dětí. V praktické části se dozvíme, jak středoškolská mládež tráví svůj volný čas organizovanou či neorganizovanou činností. Jaký mají vliv stále se modernizující informační technologie ? počítač, televize. Zda jsou žáci se svými volnočasovými aktivitami spokojeni a jestli ve svém volném čase zažívají nudu.
Leisure Time Activities of Students of Hight Schools
Keywords: volný čas; organizovaný volný čas; spontánní volný čas; adolescence; free time; organized free time; spontaneous free time; adolescence