Případová studie muže jako oběti domácího násilí z pohledu sociální práce - Vlnatá, Jana (Jihočeská univerzita, 2016)
Tématem bakalářské práce je problematika domácího násilí na mužích. Cílem je komplexně popsat problematiku domácího násilí, definovat pojem domácího násilí a také charakterizovat osobnost oběti, ale i samotného agresora.Úvod teoretické části je zaměřen na současné rodinné vztahy a na všeobecnou charakteristiku domácího násilí. V další části je věnována pozornost aktérům domácího násilí a také příčinám, které vedou k páchání tohoto druhu trestné činnosti. Závěr mapuje oblast pomoci obětem domácího násilí a možnosti prevence.Praktická část je zaměřena na popis konkrétního případu oběti domácího násilí a provedení jeho následné analýzy.
Case study of men as victims of domestic violence from the perspective of social work
Keywords: domácí násilí; případová studie; týrání; fyzické a psychické násilí; domestic violence; case studies; torture; physical and psychical violence