Zpracování teorie a didaktiky florbalu formou výukového DVD - Němcová, Petra (Jihočeská univerzita, 2022)
Tato diplomová práce se zaměřuje na systematický rozbor současného florbalového vybavení, herní techniky florbalu a vytvoření metodiky vybraných prvků herních činností jednotlivce ve florbalu formou DVD videa. Hlavním účelem této práce bylo přiblížit florbal jak psanou formou, tak i formou instruktážního videa. První část práce zahrnuje nástin historie florbalu, pravidla florbalu a didaktiku florbalu. Druhá část se věnuje rozboru florbalového vybavení a techniky florbalu, dále pak obsahuje metodiku vybraných prvků herních činností jednotlivce. DVD video pak začátečníky provede a připraví na zvládnutí základních herních činností jednotlivce, a to jak útočných, tak i obranných. Mimo analýzu a syntézu byla využita také kinematografická metoda, která byla důležitá pro tvorbu DVD, které obsahuje rozbor florbalového vybavení a techniky florbalu, a dále se věnuje metodické řadě vybraných prvků herních činností jednotlivce
Elaboration of the theory and didactics of floorball in the form of an educational DVD
Keywords: pohybová aktivita; florbal didaktika tělesné výchovy a sportu; metodické video; physical activity; floorball; didactics of physical education and sport; methodical video