Organizace a řízení výroby a distribuce v pivovaru Samson - Válek, Petr (Jihočeská univerzita, 2013)
Diplomová práce se zabývá analýzou celého pivovaru Samson, zejména však oblastí logistiky a skladového hospodářství. Práce je rozdělena na několik částí. Jedná se o témata z oblasti nákupu, výroby, prodeje, distribuce, logistiky a skladového hospodářství. Hlavní pozornost diplomové práce byla zaměřena na možnost rozšíření skladových pozic. Především se jedná o zastřešené pozice, kterých je nedostatek. Dále jsou navržena možná řešení dílčích neodstatků ve skladovém hospodářství a návrh možné implementace štíhlé výroby. Závěr práce je věnován celkovému zhodnocení možných řešení a jejich dopadů na celou firmu.
Organization, Management and Distribution in Samson brewery
Keywords: skladové hospodářství; logistika; nákup; prodej; výroba; distribuce; štíhlá výroba; pivovar; warehouse management; logistics; purchasing; sales; production; distribution; lean production; brewery