Standardy kvality sociálních služeb v praxi nízkoprahových zařízení pro děti a mládež - Plášilová, Monika (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce se zabývá názory sociálních pracovníků NZDM na standardy kvality sociálních služeb (dále jen "SQSS"). V první kapitole jsou vysvětleny základní pojmy užívané v této práci, stručně nastíněna historie sociální práce a nízkoprahových zařízení, charakterizována náplň práce sociálního pracovníka a cílová skupina NZDM. Dále je v práci rozepsána struktura SQSS. Výzkumným šetřením byl zjištěn názor šesti sociálních pracovníků na užívání SQSS v praxi.
Quality standards of social services practice in low-threshold institution for children and adolescent
Keywords: nízkoprahová zařízení pro děti a mládež; standardy kvality sociálních služeb; sociální pracovník; názor; low-threshold institution for children and adolescent; standards of quality in social work; social worker; opinion