Stanovení vybraných parametrů piv z tržní sítě - Brožová, Jana (Jihočeská univerzita, 2019)
Tato bakalářská práce se zabývá stanovením vybraných parametrů piv dostupných v tržní síti České republiky. Podstatou práce je analýza 12 vzorků piv o různém obsahu alkoholu. Na základě laboratorního měření je zjištěno, že převážná většina vzorků piv odpovídá deklarovaným hodnotám uvedeným na obalu. Pouze v případě jednoho vzorku se jedná o klamavě uvedený údaj v množství objemového alkoholu a ve dvou případech se jedná o chybné označení druhu piva.
Selected parameters of beers from the markets
Keywords: pivo; suroviny; parametry piva; beer; raw materials; parameters of beer