Výtvarné hry pro lidi s lehkým a středně těžkým mentálním postižením s přesahem do prosociální výchovy - Nejedlá, Lada (Jihočeská univerzita, 2011)
V teoretické části jsou vysvětleny jednotlivé pojmy týkající se rozvoje osobnosti jedince s mentálním postižením, prosociální výchovy a rozvoje osobnosti pomocí výtvarné výchovy. Praktická část je zaměřena na realizaci projektu, který vytvoří osnovu pro vzorové aktivity práce s osobami s mentálním postižením s přesahem do prosociální výchovy.
Creative Games for handicapped Children with an interdisciplinary Education outreach to prosocial
Keywords: výtvarná výchova; výtvarné hry; psychopedie; mentální postižení (handicap); mentální retardace; speciální pedagogika; prosociální výchova; etická výchova; prosociálnost; art; art games; Psychopedics; mental handicap (disability); mental retardation; special education; prosocial education; ethics; prosocial