Mapa českého literárního realismu - Gabrielová, Barbora (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem předložené práce je sestavit a vizualizovat databázi českého literárního realismu. První část práce se zabývá pojmem realismus. Následující dvě části se věnují zmapování realistické tvorby v české literatuře v období od počátku druhé poloviny 19. století až do roku 1938 tak, jak ji předkládají analyzovaná díla, kterými jsou Přehledné dějiny literatury české a Dějiny české literatury II, III a IV. Čtvrtým oddílem práce je vlastní interpretace zjištěných údajů. Součástí práce jsou také přílohy obsahující vizualizaci realistických děl.
The Map of the Czech literary Realism
Keywords: realismus; realism