Přínos víry pro fungování rodiny - Veselá, Eva (Jihočeská univerzita, 2015)
Práce se zabývá vírou v rodině a jejím přínosem pro fungování rodiny. První kapitola přibližuje pojem rodina, pojednává o prototypu správně fungující rodiny, o problémech, se kterými se potýká současná česká rodina, a o roli sociálního pracovníka při práci s rodinou. Druhá kapitola uvádí čtenáře do problematiky náboženství. Třetí kapitola pojednává o křesťanské rodině. Nejprve o samotném manželství, poté o charakteristice zmíněné rodiny, o základních funkcích a o rolích v rodině. Čtvrtá kapitola poukazuje na výchovu dětí v křesťanské rodině, popisuje základní kroky k přiblížení Boha dětem a zmiňuje poslušnost dětí. V páté kapitole je poukázáno na význam modlitby pro rodinný život. Poslední kapitola je psána formou úvahy nad tím, v čem může křesťanská víra pomoci ve fungování rodiny.
Faith for the benefit of family functioning
Keywords: rodina; fungování rodiny; víra; přínos; křesťanství; náboženství; modlitba; Bible; sociální pracovník; family; functioning of a family; faith; contribution; Christianity; religion; prayer; The Holy Bible; social worker