Obchod s druhy plazů chráněných úmluvou CITES na území ČR ve vztahu k třetím zemím - Nováková, Barbora (Jihočeská univerzita, 2013)
CITES (Úmluva o mezinárodním obchodu s ohroženými druhy volně žijících živočichů a planě rostoucích rostlin) je mezinárodní dohoda mezi vládními institucemi. Jejím cílem je zajistit, aby je mezinárodní obchod s exempláři volně žijících živočichů a rostlin neohrožoval na jejich přežití. Bakalářská práce je zaměřena na obchod s druhy plazů chráněných úmluvou CITES na území ČR ve vztahu k třetím zemím za období let 1992- 2011. Získané informace byly použity z výročních zpráv CITES ČR. Hlavním cílem bylo uspořádání údajů o obchodu s živými a neživými plazy za období let 1992-2011 pro další statistické zpracování. Výsledky byly následně zpracovány.
The trade of reptiles protected by CITES convention between EU and third countries
Keywords: CITES; plazi; obchod; CITES; reptiles; trade