Technologie faceted search a její praktické využití pro rozhraní agregátoru služeb - Honner, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2014)
Práce se zabývá rozborem vlastností a možností uplatněním technologie faceted search a jejího využití v aplikacích typu business intelligence (BI), popisem state-of-the-art implementace v podobě technologie Elastic Search a obsahuje praktický proof-of-concept s prezentací veřejně dostupných dat. Jako proof-of-concept bude sloužit aplikace založená na webových technologiích geolokace, NodeJS, Elastic Search a Google Maps API. Proof-of-concept prochází celý cyklus vývoje od rešerše a návrhu přes vytvoření modelu, use-case diagramů až po implementaci, testování a závěrečné vyhodnocení.
The faceted search technology and its practical use for aggregator of services interface
Keywords: Faceted search; Elastic Search; NodeJS; geolokace; agregátor; Faceted search; Elastic Search; NodeJS; geolocation; aggregator