Zoohygienické aspekty a četnost výskytu různých onemocnění a způsobů jejich léčby ve vybrané zoologické zahradě - Rexhepiová, Drita (Jihočeská univerzita, 2023)
Bakalářská práce Zoohygienické aspekty a četnost výskytu různých onemocnění a způsobů jejich léčby ve vybrané zoologické zahradě obsahuje literární rešerši popisu-jící welfare zvířat, jejich život v zajetí a podrobnosti chovu včetně nemocí zvířat a jejich poruchy v chování. Dále popisuje význam a role zoologických zahrad, jejich členění a pozitivní a negativní stránky. Součástí bakalářské práce jsou nemoci zvířat ve spojitosti s návštěvníky, tedy zoonózy a virus, který poprvé proletěl světem v roce 2019. Zkoumání zahrnuje také interakce mezi zvířetem a návštěvníkem.
Zoohygienic aspects and frequency of occurrence of various diseases and methods of their treatment in a selected zoo
Keywords: pohoda zvířat; nemoci; interakce; zoohygiena; biosecurita; zoologická zahrada; welfare; diseases; interaction; zoohygiene; biosecurity; zoologic garden