Provozní porovnání sklízecích mlátiček s rozdílným typem mlátícího a separačního zařízení - Suchý, Václav (Jihočeská univerzita, 2020)
Bakalářská práce se zaměřuje na teoretické, ale i praktické srovnání sklízecích mlátiček s rozdílným typem mlátícího a separačního zařízení a jejich historický vývoj. V teoretické části jsou popsány jednotlivé části těchto zemědělských strojů a zmiňují se zde různé možnosti jejich provedení. Praktická část je zaměřena na objektivní zkoumání hlavních parametrů, charakterizujících výkon a kvalitu práce mlátičky a jejich srovnání mezi hlavními konkurenty dnešní nabídky. Zvolenými technologiemi jsou tangenciální (konvenční) a axiální (nekonvenční) mlátící a separační ústrojí.
Operational comparison of combine harvesters with different types of threshing and separation equipment
Keywords: Sklízecí mlátička; tangenciální; axiální; konvenční; nekonvenční; Combine harvester; tangential; axial; conventional; unconventional