Monitoring škůdců na jahodách - Integrovaná ochrana v systémech pěstování jahod - Vlková, Vendula (Jihočeská univerzita, 2020)
V literární části se práce zabývá popisem jednotlivých škůdců a onemocněními způsobujícími škody na porostech jahodníku, dále monitoringem škůdců, a také samotným uplatněním postupů v rámci integrované ochrany v systémech pěstování jahod. Praktická část bakalářské práce se zaměřuje na monitoring škůdců vybraného sledovaného porostu jahodníku u obce Vránov a komplexní hodnocení poškození jahodového porostu. V rámci samotného vyhodnocení jsou zde uváděny konkrétní výstupy, včetně návrhu opatření proti škůdcům a chorobám, které slouží k ucelenému postupu ochrany a doporučením na sledovaném jahodovém porostu.
Integrated pest management in strawberry production
Keywords: pěstování jahodníku; integrovaná ochrana; monitoring škůdců; škůdci jahodníku; choroby jahodníku; fragaria cultivation; integrated protection; infestant monitoring; fragaria infestants; fragaria diseases