Plánování a řešení opatření k ochraně obyvatelstva pro mimořádné události a krizové stavy. - Žižková, Jana (Jihočeská univerzita, 2010)
V první části své bakalářské práce se zabývám historickým vývojem ochrany obyvatelstva, základními pojmy v krizovém řízení, ochranou obyvatelstva, integrovaným záchranným systémem, krizovým managementem, orgány krizového řízení, řešením mimořádných událostí a krizových stavů a seznamem vzniku možných mimořádných událostí a krizových stavů v Českých Budějovicích a Prachaticích. Na základě prostudování legislativy, odborné literatury, z osobních pohovorů a vykonávané praxe jsem vytvořila podkladový materiál, ve kterém se zabývám krizovým plánováním, protože je první manažerskou funkcí a pro řešení mimořádných událostí a krizových stavů je nezbytné. V dalších dvou kapitolách píši o obecném postupu řešení mimořádných událostí a krizových situací (před vznikem, při vzniku, při řešení a po odeznění těchto situací) a krizové legislativě.
Planning and Designing of Measures for the Protection of Population in Case Extraordinary Events and Crisis Conditions
Keywords: Havarijní plán kraje; Krizové plánování; Krizová situace; Krizový plán; Krizový stav; Krizové řízení; Mimořádná událost; Ochrana obyvatelstva; County emergency plan; Contingency Planning; Crisis situation; Crisis Plan; Crisis state; Crisis management; Incident; Civil Protection