Osobnost kněze Richarda Tenory a jeho správa náměšťské farnosti - Valová, Marta (Jihočeská univerzita, 2009)
P. Richard Tenora je osobnost zajímavá nejen svým dlouhodobým působením v náměšťské farnosti, a to ve velmi těžkých obdobích naší vlasti, ale také jako velký znalec a sběratel českého historického umění. Člověk aktivní, pracující ve prospěch církve i obecního blaha, patřící k předním představitelům města Náměště nad Oslavou první poloviny 20. století.
The Personality of the Priest Richard Tenora and his Functioning in the Parish of Náměšť
Keywords: Richard Tenora; farnost Náměšť nad Oslavou; osobnost; Richard Tenora; parish of Náměšť nad Oslavou; personality